Over Mens en Bewegen

Over mij

Een leven lang leren en ruimte creëren om te kunnen blijven bewegen is voor mij vanzelfsprekend. Dit inspireert me en helpt om nieuwsgierig en open te blijven kijken naar wat er is en hoe het anders kan, waar de blinde vlekken, starre plekken en waar de speelruimte ligt. Zo kan ik ook de kwaliteit leveren die ik vanzelfsprekend vind voor mezelf en voor de begeleiding van en samenwerking met anderen. Het is zo waardevol om mensen toe te staan een tijdje met je mee te laten denken en lopen, binnen- en buiten de gebaande paden.

Bij de thema foto

Fascinerend om naar de kracht van het water, de rimpelingen, golven en onderstromen te kijken en naar het effect van de steen die je in het water gooit. Zo kan ik ook naar mensen kijken… de kracht van de mens, wat hem of haar beweegt en het omgaan met ‘de golfbewegingen’ in het leven… fascinerend!

DrijfveerMijn Drijfveer

Denken vanuit mogelijkheden, bewegen tussen theorie en praktijk, denken en voelen, doen en laten, verleden en toekomst, dat is de rode draad door mijn carrière.

Aanvankelijk als ergotherapeut praktisch- en oplossingsgericht op zoek naar mogelijkheden in het omgaan met beperkingen; aanpassingen maken om te spelen, leren, vastpakken, bewegen, deel te nemen. Later als (neuro)psycholoog lag de focus meer op psychologische/cognitieve mogelijkheden en beperkingen en de impact van anders denken en doen en het accepteren van wat er is op je levensgeluk. Als systeemgericht coach/opsteller herondekte ik de verbinding van de mens (lichaam geest en ziel) met het grotere geheel. Het ritme van het leven en haar seizoenen, de impact van belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van groepen mensen en het individu. De dynamieken in familie en organisaties; leerzaam in hoe je je hiertoe verhoudt en in hoe je hierin je eigen beweging volgt.

Mijn drijfveer is om gepassioneerd te leven, kwaliteiten en talenten in te zetten, mogelijkheden te vergroten en te bewegen hoe jij wilt bewegen. Dit met support van belangrijke mensen om je heen.