Workshops en trainingen

Opstellingen-zichtbaar maken van wat er is

Dat wat je ergens wel weet maar nog niet (zo) bewust hebt kan zichtbaar worden via een (systeem) opstelling. Het zichtbaar en bewust krijgen van de verst(r)ikkende patronen binnen je familiesysteem, relaties met anderen of de organisatie waar je werkt maakt helder hoe de patronen zijn, de plek die je inneemt. Het schept ruimte om je eigen aandeel onder ogen te zien en biedt vervolgens inzicht en vrijheid om het anders te gaan doen..meer te doen wat bij jou past en de weg die jij te gaan hebt. Als het niet (meer ) stroomt in je leven (relaties, studie, werk), je last hebt van gezondsheidsproblemen (mentaal en/of fysiek) en je wilt onderzoeken hoe je weer in beweging komt dan kan een systemische opstelling (in)zicht geven in je verlangen en dat wat je mogelijk te doen staat om hier een volgende stap in te zetten.

Het werkelijk ervaren en het ook ‘lichaamsgericht’ begrijpen van dynamieken in families en organisaties, vat krijgen ‘op dat wat je wel hebt aangevoeld maar niet uitgesproken wordt’ is een verrijking in hoe je naar jezelf kijkt en dat wat je tegenkomt in contact met de ander. De kennis en met name ook ervaring is behulpzaam in ‘hoe je het doet’ in studie, werk, relaties en het leven.

Ben je benieuwd naar wat een opstelling voor jou en jouw vraag kan betekenen? Eens per 6 tot 8 weken is er op zondagmiddag ruimte om jouw vraag in te brengen tijdens de workshop opstellingen met representanten . Individueel een vraag op deze wijze onderzoeken kan uiteraard ook.

Heb je een vraag die je wilt onderzoeken door middel van een systemische opstelling of wil je je aanmelden als resonant zijn..neem gerust contact met me op.

Zondag 11 februari 2024 van 11.00-15.30-vol

Zondag 12 mei 2024 van 11-15.30

Ontmoeten en verbinden

Deze workshop/ kortdurende training is gericht op jouw ideeën en  verwachtingen van jezelf en de ander binnen vriendschappen en relaties en wat jij kunt doen om op een meer diepgaand niveau verbinding met de ander aan te gaan. Wat kom je dan van jezelf tegen en welke patronen, zoals je ze van thuis hebt meegekregen, helpen hierbij of juist helemaal niet? Welke kant wil je op bewegen, persoonlijk en in relatie met anderen? Hoe krijg je meer veerkracht en ga jij hierin steeds meer jouw weg?

Het vertrekpunt van de workshop/ training is systemisch/ holistisch: De training is een wisselwerking van het ervaren hoe jij het “doet” ahv diverse oefeningen en reflectie hierop en uitleg/ theorie. Diverse “psychologische” modellen komen hierbij, als dit ondersteunend is, aan bod. Denk hierbij aan modellen uit de cognitieve gedragstherapie, transactionele analyse, Acceptance Committment Therapy, mindfulness based cognitive  therapy.

Deze workshop/training wordt in 2024 ism Humanitas Delft (vrijwel) kosteloos aangeboden voor scholieren en studenten  (18+).

Kaarten naar het hart

Je start met je vraag, verlangen of intentie en maakt vervolgens een collage (intuïtief) welke aan het einde van de workshop met je doorgesproken wordt. Het geeft vaak een verrassende kijk op je huidige situatie en nieuwe inzichten over je (verander) proces. We werken in een groep met maximaal 6 personen.

Zondag 10 maart van 11.00-15.30 uur

Zondag 7 april 2024 van 11.00-15.30 uur-vol

 

Vedic Art

Vedic art is een unieke aanpak om vanuit vrijheid te schilderen. De grondlegger, de Zweedse kunstenaar Curt Källman, creëerde een methode waarin hij kunst combineerde met de oude veda’s (geïnspireerd door Maharishi Mahesh Yogi). Binnen de vedische filosofie wordt gesteld dat alle kennis die we nodig hebben om te creëren al in ons aanwezig is.

Ik ben opgeleid als Vedic Art teacher (A/B) en wil vanaf september 2024 de basiscursus Vedic Art gaan aanbieden voor geïnteresseerden. In deze basiscursus van 5 dagen maak je al schilderend kennis met de 17 principes van Vedic Art.

Vedic Art® is sinds 1997 een geregistreerd handelsmerk in Zweden en sinds 2015 ook in de Europese Unie.

Heb je interesse in een van de workshops maar staat de datum er (nog) niet bij, laat het me ook weten.